ירון

משכנתא שלא יצאה לפועל בגלל הבנק

התחלתי תהליך מול בנק הפועלים בלקיחת משכנתא, ובינתיים חלו עלי הוצאות כגון שמאי, רישום הערת אזהרה לטובת הבנק, רשם המשכונות, נוטריון וכו. סה"כ קרוב ל-2000 ש"ח. בסופו של יום וממש כשהגענו לקו הסיום ועל סף מתן שיק ההלוואה, המשכנתא לא יצאה לפועל מאחר והבנק החליט, חד צדדית, שיש בעיה בשמאות (פער גדול מדי בין המחיר לשומה). האם על הבנק לשפות אותי בהוצאות שהוצאתי בגין כל הפעולות הללו שביצעתי? יש לציין שכל ההוצאות האלה היו לגוף שלישי (מדינה, שמאי ,נוטריון וכו) ולא לבנק עצמו. הבנק טוען שמאחר ואלו לא תשלומים ששולמו לבנק אלא לגוף שלישי אין הוא יכול לשפות. מצד שני, הבנק מתנער משיפוי והציע לי הלוואה קטנה ללא רבית כ"אות פיצוי" - דבר שסירבתי. האם יש לי קייס לתביעות קטנות כנגד הבנק? חיפשתי התייחסות בחוזה ההלוואה שחתמתי עליו ואין אזכור להלוואה שלא יצאה לפועל וכו. אשמח לעצתכם

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

ירון שלום, לדעתי יש מקום להגיש כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ולצרף מלוא האסמכתאות בדבר ההוצאות ששולמו על ידך. בהצלחה, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים