אנה

אחריות הבנק בפעולות חשבון הנאמנות

שלום רב, מדובר בפרשת עוקץ נדל"ן שהתפרסמה לא מזמן. נתתי סכום נכבד בנאמנות לעו"ד שהיה אמור להעבירו לחברה עפ"י החתום בחוזה רק לאחר שיתקיימו בו תנאים מסוימים . כמובן שהתנאים לא קוימו והכסף עבר במהירות מחשבון הנאמנות לחברה. הנאמן טוען שהוא נאמן החברה ומקבל הוראות מהם, דבר שלא הובא לידיעתנו, לתומנו הבנו שיודיעו לנו בעת העברת הכסף. בדיון שנערך בבית המשפט לגבי הכספים שנותרו בחשבון הנאמנות, שנתפסו ע"י המשטרה (מעט מאד) טענה המשטרה שהיה זה חשבון נאמנות שפעל כחשבון עו"ש.. "כי איך זה יכול להיות חשבון נאמנות כזה שמתרוקן בכזאת קלות". באותו דיון צוין גם כי הבנק עצמו הבין שמשהו לא בסדר קורה בחשבון והוא התלונן למשטרה, אך כמובן שזה היה מאוחר מידי. שאלתי, האם בנוסף לתביעת הנאמן יש לי עילה גם לתבוע את הבנק, זאת מאחר ופעל ברשלנות בפעולות שנעשו חשבון הנאמנות. תודה מראש על תשובתך.

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

אנה שלום, לבנק יש חובות מוגברות של תום לב נאמנות וזהירות ועליו לפעול בהתאם. על פניו, יש מקום להגיש כתב תביעה כנגד הבנק, הנאמן והחברה. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-9440550

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים