ניר

התנהלות חשודה של עו"ד

לפני זמן נחקרתי באשמת יבוא סם,והחזקה לשימוש עצמי של מספר סמים בכמויות קטנות. לפני כחודשיים קיבלתי מכתב יידוע לחשוד על כך שתיק מספר ****** הועבר לעיון התביעות. הייתי מאוד לחוץ ולמחרת קבעתי מיד פגישה אצל עו"ד בכיר מהתחום, הצגתי לו את המכתב ואת כל סיפור החקירה וההאשמות לכאורה, הוא לא ביזבז זמן והחתים אותי מיד על הסכם שכ"ט על סה"כ 12000 מחולק לתשלומים ואמר שבגלל שכתוב במכתב הידוע שיש לנו רק 30 יום לנסח לתביעות מכתב מנומק מדוע להם להימנע מהגשת כתב האישום אז חייבים למהר. למחרת הוא התקשר אליי ואמר לי שהוא כבר לקח את חומרי החקירה מהמשטרה וכבר עובד על התיק. יום לאחר מכן קיבלתי בדואר מכתב "הודעה בדבר החלטה שלא להעמיד לדין" על העבירה הקריטית יותר שהיא יבוא סם, הסתכלתי על תאריך הדפסת המכתב והתאריך היה עוד לפני שבכלל פניתי לאותו עו"ד. בדיעבד אני מבין שפניתי אליו בחשיבה שמונחת לי חרב מאוד רצינית על הצוואר כשלמעשה בפועל היה מדובר רק באולר קטן וגם לא חד במיוחד אך כבר היה מאוחר מדי כי חתמתי לו כבר על שכ"ט שמן. השאלה שלי היא כזו, האם עו"ד וותיק ובכיר בתחום, לא היה יכול בזמן הפגישה להגיד לי "חכה כמה ימים, אולי תגיע לך הודעה משמחת בדואר,זה קורה לפעמים" או לחלופין לבדוק מול המשטרה\תביעות מה באמת עומד על הפרק נגדי טרם החתמתי על שכ"ט השמן שלו? כששאלתי אותו את זה הוא התחיל לסטות מהנושא בכל דרך אפשרית ולשכנע אותי שהיינו חייבים למהר...לאן למהר אני שואל? סה"כ לנסח מכתב, לצורך זה צריך 30 יום?! בכל אופן אני מרגיש שאותו עו"ד ניצל את מצב הלחץ בו הייתי שרוי וגם את חוסר ההבנה שלי על מנת להחתים אותי במהרה על שכ"ט גבוה. אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה

עו"ד נדב גרינוולד

ניר שלום. ראשית אני אציין כי המקום של השאלה אינו בפורום של עבירות סמים, שכן הפורום עוסק בעבירות עצמן ולא בהתנהלות עורכי דין סביבן. צר לי אבל לא אוכל להגיב על התנהלותו של אותו עורך הדין, גם אם שמו נותר עלום, זאת מכיוון ואיני מכיר את כל הסיפור ואת הצד של אותו עורך דין. בהתאם לחוק סדר הדין הפלילי מועבר לחשוד מכתב יידוע שמטרתו ליידע אותו כי חומר החקירה הועבר מהיחידה החוקרת ליחידה התובעת (תביעות או פרקליטות לפי עניין) וכי עומדת לו הזכות לפנות ולשכנעם להימנע מהגשת כתב אישום (שימוע) כנגדו. עצם עריכת השימוע או עצם הפנייה ליחידה התובעת אינו מחייב כי לא יוגש כתב אישום ולהפך, אי מתן מענה למכתב לא מחייב כי יוגש בסופו של יום כתב אישום כנגדך. בכל שאלה נוספת ניתן לפנות - 050-8848606.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות סמים