מתגורר בסין

תהליך ההתאזרחות בחו״ל

אני ורעייתי מתגוררים בסין ונשואים כחמש שנים (חיים ביחד כשמונה שנים) והורים לילדה בת שלש (בעלת אזרחות ישראלית). אנחנו חושבים לחזור לישראל בעוד כמה שנים ומעוניין לשאול האם מדינת ישראל מאפשרת ביצוע תהליך ההתאזרחות בחו״ל? (באמצעות שגרירות ישראל). על סמך המידע באינטרנט, התהליך נמשך לפחות כחמש שנים כשעיקרו מלווה בפגישות מול גורמים במשרד הפנים אשר תפקידם לקבוע אמיתות הנישואין. האם אין ביכולת שגרירות ישראל בסין לתפקד כנציגי משרד הפנים (פעמים רבות משמשים כנציגי משרד הפנים, לדוגמא הפקת דרכון)? האם החוק מחייב המשפחה לעקור לישראל בכדי להתחיל התהליך? אשמח לייעוץ בנושא. בכל מקרה, אשלח מייל בנושא בבקשה לקבלת ייעוץ נוסף טרום פתיחת התיק.

עו"ד מיכאל דקר

בוקר טוב, שגרירות ישראל בסין מתפקדים כנציגי משרד הפנים בנושאים מסוימים, אך הם לא יכולים לבצע הסדרת מעמד, לצורך כך נדרשת הוכחת מרכז חיים בישראל, זהו הליך ארוך שנועד להוכיח הרבה נושאים לפקידי משרד הפנים : אמינות הקשר, יכולת כלכלית להחזיק את בן הזוג הזר, ניהול משק בית משותף, כוונת השתקעות עתידית בישראל, שהיה בישראל במשך 3 מתוך 5 שנים' וכו'. יחד עם זאת את התהליך ניתן להתחיל בנציגות ישראל בסין, ניתן לבקש לזמן את בת הזוג ואת הילדה המשותפת לישראל, משאושרה כניסתם יש זמן קצוב מרגע כניסתם לארץ בה עלייך להגיע למשרד הפנים ולבקש להסדיר את מעמדן מתוקף נוהל 5.2.0008 "נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי". אשמח לסייע לכם בהליך, משרדי מטפל רבות במקרים כמו שלך. office@lawoffice.org.il בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל