מקס טרופ

קבלת אזרחות ישראלית עבור בת זוג זרה

הבן שלי התחתן עם בת זוגתו הרומניה בנישואים אזרחיים ברומניה באוגוסט האחרון. הם גרים כבר חמש שנים יחד בישראל ויש לה אישור שהייה ואישור עבודה(עובדת כבר כמה שנים במלון בתל אביב). האם היא זכאית לקבלת אזרחות ישראלית ואם כן מה התהליך המומלץ?

עו"ד מיכאל דקר

מקס שלום, לפי נוהל "מתן מעמד לזר מכוח נישואין לאזרח ישראלי" נוהל מס' 5.2.0008 היא זכאית לקבל אזרחות, אך צריך לוודא כי אין מניעה פלילית ו/או מניעה אחרת מול משרד הפנים. בנוסף, כדי להיות זכאית עליה להיות נוכחת בארץ 3 מתוך 5 שנים ועם שהיה רציפה בארץ בשנתיים האחרונות. אם בנך ואשתו יזדקקו לעזרה הם מוזמנים ליצור קשר עם מזכירת משרדי 03-3724722. בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל