שחר

מעמד ילד שנולד לאזרחים ישראלים השוהים ב-חו״ל

האם קיים תרחיש, בו ילד, אשר נולד לאזרחים ישראלים המתגוררים בחו״ל, יכול להיחשב כ-עולה חדש (על כל המשתמע מכך) אם ההורים עוברים לגור חזרה בארץ (עם הילד כמובן)?

דוד

אני נשוי לאישה זרה מאוקראינה ויש לי ילד ממנה הילד נולד לפני הנישואין ומשרד הפנים דורשים לרשום אותו כאזרח ישראלי בשביל לתת לו מעמד נאמר לי שבשביל זה צריך לפנות לבית משפט בשביל שיתנו צו לעשות את הבדיקה ואז שולחים את זה לשגרירות השאלה שלי היא איך אני עושה את כל התהליך הזה ואם בכלל אני יכול לעשות את זה בלי יצוג של עורך דין למה אלה מבקשים סכומים הזויים לזה

עו"ד מיכאל דקר

דוד שלום, נכון, בשביל שתוכל לרשום אותו כבנך וכתוצאה מכך להסדיר את המעמד של בנך בישראל עלייך לפנות לבית המשפט בשביל שיתן צו המפנה למעבדה לסיווג רקמות (DNA) ולאחר מכן באם התוצאה היא חיובית ואתה הוא האבא, בית המשפט נותן פסק דין הצהרתי הקובע את אבהותך על בנך. את התהליך אתה יכול לעשות לבד אך זה כרוך בהתמודדות מול הבירוקרטיה של בית משפט ומצריך עורך דין לחתימה על תצהירים. אשמח לסייע לך בתהליך תביעת האבהות זה תחום שמשרדי מתמחה בו, ואם יש את כל המסמכים הרלוונטים, לרוב התביעה מסתיימת תוך כמה חודשים. 03-3724722 בברכה, עו"ד מיכאל דקר

דוד

אני נשוי לאישה זרה מאוקראינה ויש לי ילד ממנה הילד נולד לפני הנישואין ומשרד הפנים דורשים לרשום אותו כאזרח ישראלי בשביל לתת לו מעמד נאמר לי שבשביל זה צריך לפנות לבית משפט בשביל שיתנו צו לעשות את הבדיקה ואז שולחים את זה לשגרירות השאלה שלי היא איך אני עושה את כל התהליך הזה ואם בכלל אני יכול לעשות את זה בלי יצוג של עורך דין למה אלה מבקשים סכומים הזויים לזה

עו"ד מיכאל דקר

שחר שלום, על פי סעיף 4 לחוק האזרחות הילד אזרח ישראלי מיום הלידה וקיימת חובה להודיע לקונסולייה הישראלית על הלידה תוך 30 יום. אם ההורים חוזרים לארץ אז הילד יכול להיחשב כאזרח חוזר והמעמד דומה לעולה חדש. בברכה, עו"ד מיכאל דקר 03-3724722 Aliyah Lawyer in Israel

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל