ארז לנקרי

החלפת ויזה מWork and Holliday לויזת חיים משותפים

שלום, חברה שלי(בעלת אזרחות גרמנית) ואני ביחד כבר 10 חודשים, כיום אנחנו גרים ביחד בארץ. רציתי לדעת האם יש אפשרות להתחיל את תהליך ויזת חיים משותפים מהארץ? (מכיוון שהיא מעוניינת לגור איתי בארץ והויזה הנוכחית מטילה מגבלות על מציאת עבודה ודברים נוספים). - מה יקרה ברגע שנתחיל את התהליך האם יבטלו את הויזה הנוכחית שלה? האם היא תצטרך לחזור לגרמניה? - האם 10 חודשים הוא זמן מספק בכדי לקבל את ויזת חיים משותפים?

עו"ד מיכאל דקר

שלום ארז, לא ברור איזה אשרה חברה שלך אזרחית גרמניה מחזיקה כיום? האם היא נכנסת ויוצאת את ישראל כתיירת באמצעות ויזת תייר ב-2 לישראל? זו יכולה להיות בעיה, כי אם נציגי ביקורת גבולות יחשדו כי היא מתכוונת להשתקע איתך בישראל ייתכן כי יסרבו את כניסתה בגבול. אתם יכולים לגשת אל לשכת משרד הפנים הקרובה למקום המגורים לבקש פתיחת תיק חיים משותפים כידועים בציבור החיים תחת קורת גג אחת. 10 חודשי היכרות זה בהחלט מספיק זמן היכרות, אבל האתגר יהיה להשיג את כל המסמכים הנדרשים מגרמניה כגון: תעודת לידה, תעודת יושר להוכיח כי אין עבר פלילי ועוד מסמכים מחו"ל. מסמכים אלו המגיעים מגרמניה נדרשים לחתימה של אפוסטיל. בכל אופן אשמח להיפגש לשיחת ייעוץ ואולי אף לסייע לכם בהליך מול משרד הפנים 03-3724722 בהצלחה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל