מיכל

קופת חולים לתושב חוץ שקיבל מעמד תושב

בן זוגי לשעבר קיבל השנה מעמד תושב עקב העובדה שיש לנו ילדים משותפים. כעת ביקש המעסיק שלו לרשום אותו לקופת חולים, אך בביטוח הלאומי טענו שיש חוב וסירבו לרשום אותו, וגם לא הסכימו לומר כמה החוב. המעביד משלם עבורו ב"ל מינואר 2018 אך קודם לכן לא שילם. האם היה צריך לשלם? האמת היא שאנו חוששים לפנות לביטוח הלאומי ולגלות חוב עצום... הוא מתגורר בישראל מעל עשר שנים. השאלה - האם הוא היה צריך לשלם ב"ל גם בשנים שבהן לא היה תושב ישראל? אציין שמעולם לא התקבלה כל דרישת תשלום מביטוח לאומי עבורו.

עו"ד מיכאל דקר

מיכל שלום, דמי ביטוח בריאות משלמים לביטוח לאומי רק לאחר חצי שנה במעמד א/5 תושב ארעי. אני מציע כי תיגשו ותבררו את החוב, התעלמות ממנו לא תעלים אותו. בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל