אלן

נשוי למישהי מצרפת ויש לנו ילדים משותפים שאני רוצה לרשום אותם כישראלים, בשגרירות אמרו לי לעשות בדיקת DNA

שלום, יש לי אישה צרפתייה ויש לנו 2 בנות, אני רוצה לחזור לישראל אבל בשגרירות לא מסכימים להוציא לילדות שלנו דרכון ישראלי, אמרו לי שצריך לרשום אותם וצריך צו מבית משפט. מה זה אומר? אמרו תביעת אבהות או בדיקת אבהות... קצת התבלבלתי.

עו"ד מיכאל דקר

אלן שלום, ברגע שלאזרח ישראלי נולד ילד בחו"ל יש חובה לדווח על הילד תוך 30 יום מהלידה. אם לא דווח לשגרירות במסגרת הזמן שציינתי, על מנת להוכיח כי אתה האבא של בנותייך משרד הפנים דורש פסק דין להוכחת אבהות משופט בית משפט לענייני משפחה. כדי שיהיה פסק דין השופט מפנה את ההורה והילדים למעבדות מורשות בנושא, ולצורך כך יש צורך להגיש תביעת אבהות בפני בית משפט לענייני משפחה. ראשית, על מנת להגיש תביעת אבהות מוסכמת, יהיה זה מן הצורך להשיג את הסכמת שני ההורים להגשת התביעה, ושני ההורים יצטרכו לחתום על תצהיר המאשר את העובדות הרלוונטיות מאחורי האמונה שהילדים המשותפים הם אכן הצאצאים הביולוגיים של אותם ההורים. לאחר מכן, היועץ המשפטי לממשלה יגיש את עמדתו בנושא, ובית המשפט לענייני משפחה יורה למעבדה מורשית לשלוח זימון לצורך בדיקת רקמות, ואם תוצאות המעבדה תהינה חיוביות, יוציא בית המשפט לענייני משפחה תחת ידו פסק אבהות. חשוב לציין כי במקרה שלך בו אתם נמצאים בחו"ל, הבדיקה עצמה נערכת בנציגות ישראל בחו"ל. בתביעות אבהות קודמות של משרדי שנערכו לפי נוהל חו"ל הטיפול ארך עד חצי שנה, היו מקרים שאפילו לפני. שנית, ולאחר שמוציא בית המשפט לענייני משפחה תחת ידו פסק אבהות, ניתן יהיה לאחר מכן לעדכן את כל המסמכים הרלוונטיים שמנפיקה רשות האוכלוסין (תעודת לידה, ספחי תעודת הזהות, וכיוצ״ב). שלישית, משרדי ישמח לעזור לכם לקדם הליך זה, על מנת שאוכל לתת לך הצעת מחיר אנא שלח מייל אל office@lawoffice.org.il אל תהסס לפנות אלינו עם כל שאלה ו/או הבהרה ביחס לנ״ל. שבוע נפלא! עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל