Mark

בחור בריטי שנשוי לאישה ישראלית

יש לו א5 והם בתהליך פרידה .ו2 ילדים קטנים בגיל 5 ו2 .מה ניתן לעשות כדי למנוע גירוש

עו"ד מיכאל דקר

מארק שלום, באופן כללי, המעמד החוקי בישראל של בן זוג זר תלוי בשמירה על קשר כן ואמיתי עם בן זוג ישראלי עד לסיום ההליך המדורג וקבלת מעמד קבע עבור בן הזוג הזר. יחד עם זאת, משרד הפנים מכיר בעובדה כי בני זוג לעיתים נפרדים תוך כדי ההליך המדורג ובמיוחד מתחשב באינטרס של ילדים משותפים, מפני שהילדים הם אזרחי ישראל, וברור כי טובתם בדרך כלל היא לגדול קרוב להורה האזרח הזר. לכן רשות האוכלוסין וההגירה פועל על פי הקריטריונים אשר נקבעו בנוהל הפסקת הליך מדורג לבן זוג זר, אשר מספרו 5.2.0017 (להלן לינק אל הנוהל: https://goo.gl/SngT5E) שים לב כי סעיף ג.1.7 מתייחס למצב בו הקשר הזוגי פקע אולם לבני הזוג ילדים משותפים, אזי ההחלטה האם להעניק מעמד לבן הזוג הזר מועבר אל החלטת הוועדה ההומניטארית, בכפוף לעמידה בתנאים מצטברים: ראשית, לבני הזוג ילדים משותפים המצויים במשמורת בן הזוג הזר או שבן הזוג הזר מקיים איתם קשר קרוב ורצוף ודואג למזונותיהם ולצרכיהם, וחוות דעת מקצועית מטעם פקיד סעד/ עו"ס עובד ציבור קבעה כי עזיבת בן הזוג הזר את הארץ תפגע באופן משמעותי בילדים. שנית, בן/בת הזוג הזר עבר יותר ממחצית מתקופת ההליך המדורג. לעניין סעיף זה, תקופת ההליך המדורג תיחשב החל ממועד השדרוג לרישיון לישיבת ארעי מסוג א/5, לפי נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים 5.2.0009 - על בן הזוג הזר להיות 4 שנים עם מעמד ארעי א-5 עד לאפשרות בקשת אזרחות, לכן נראה כי תקופה של שנתיים עם מעמד א/5 תיחשב מספיק על מנת לעמוד בקריטריון בסעיף זה. לאור כל האמור לעיל, אם אתה עומד בדרישות של הנוהל להפסקת הליך מדורג, תוכל למנוע את הגירוש מישראל על בסיס הגשת בקשה להסדרת מעמד מטעמים הומניטריים אל הוועדה הבינמשרדית. יש לנו ניסיון רב במקרים מסוג זה וייצוג מול משרד הפנים והוועדה ההומניטארית. אשמח לסייע ולייעץ לכם. מוזמנים ליצור קשר 03-3724722 office@lawoffice.org.il בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל