גיא

קבלת אזרחות\נישואים\מעמד כיהודיה\לימודים

בת זוגתי מצרפת החלה תהליך עליה לארץ, לאחר חודשים עודכנה שאינה זכאית לעליה מכיוון שמצאו משהו לא ברור בעברה מצד אמא,ולא נתנו יותר מידע. היא מתכננת להגיע לארץ ללמוד תואר שני, ואנחנו מתכננים חיים משותפים בארץ. אני יהודי, היא - אביה נוצרי, אמה יהודיה, הורים גרושים. היא גדלה וחונכה כיהודיה עם המסורת היהודית, יש תמונות והוכחות לכך. מהרגע שהיא גילתה דרך הסוכנות היהודית - מסתבר שאמא שלה מודעת לכך אך איננה מוכנה לשתף אותה (סבא וסבתא שלה נפטרו - אך יש תמונות עם סממנים יהודים, כמו כן הם דיברו ולימדו עברית). זאת סוגיה אחת. סוגיה שנייה, שהיא תגיע לארץ ללימודי תואר שני - איך זה מתבצע כאשר היא לא מוכרת כיהודיה? איך מסדרים את זה? ויזת סטודנט? איך היא תעבוד פה בנתיים במהלך התואר ה2? איך אני פותר את הסיפור הזה, שהמדינה תכיר בעתיד את הילדים שלנו כיהודים לאחר שננשא? אני די אובד עצות ולא יודע איך להתחיל, מכיוון שבאפריל היא מגיעה לארץ ואני רוצה להתחיל בכל התהליכי אישורים. תודה

עו"ד מיכאל דקר

גיא שלום, ראשית, אם היא מגיעה בחודש אפריל, עכשיו זה זמן מעולה להתחיל את התהליך. שנית, לגבי אי זכאותה לעלייה, שווה להילחם על אזרחות מכוח שבות אם היא זכאית, מפני שיש הטבות מעולות לעולים חדשים. ניתן להגיש בקשה לפי חוק חופש המידע ולבקש לדעת את הסיבה בגינה היא לא זכאית להגיע אל ישראל במסגרת עלייה. שלישית, במקביל לבקשה לחוק חופש המידע, ניתן להגיש בקשה לויזת סטודנט או בקשה לזימון בת זוג זרה לפי נוהל 5.2.0009. רביעית, במסגרת הסדרת מעמד, זוגתך תשהה בישראל על בסיס ויזת תייר ב'2 ולא תוכל לעבוד עד אשר ההליך המדורג יאושר ואז היא תקבל ויזת ב'1 אשר מאפשרת שהייה ועבודה בישראל. חמישית, מכיוון שמדובר בתהליך לא פשוט, אשמח להיפגש עמך כדי לדון בדרך הפעולה אשר תתאים לכם. 03-3724722. בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל