rebecca

תעודת מעבר למבקש מקלט

חבר שלי מתגורר בישראל בשנתיים האחרונות.בעל ויזת שהייה זמנית.יש לו ויזת מבקש מקלט שאותה הוא נאלץ לחדש כל 3 חודשים במשרד הפנים.,אנחנו מעוניינים לטוס לטיול של שבוע בחו״ל ורצינו לדעת האם הוא רשאי להוציא תעודת מעבר ישראלית?כדי שיוכל לטייל מחוץ לארץ.? האם זה אפשרי ואם כן איך מגישים בקשה

עו"ד מיכאל דקר

שלום רב, תעודת מעבר עבור אזרחים זרים אשר שוהים בישראל ניתנת רק במקרים יוצאי דופן. מבקשי מקלט יקבלו תעודת מעבר על מנת לצאת מישראל חזרה למדינתם או למטרת הגירה למדינה שלישית. אני עוסק בתחום הגירה לישראל כמעט עשר שנים אבל מעולם לא נתקלתי במקרה בו משרד הפנים הנפיקו תעודת מעבר עבור מבקש מקלט כדי לצאת לטיול לחו"ל ואז לשוב ארצה. יחד עם זאת כנראה ,מיד אפשר לנסות. בהצלחה, מיכאל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל