שמואלי

ויזה לבן זוג זר (נשואים)

אני נישאתי נישואים רישמים בויאטנם, אישתי כרגע בויאטנם. השגרירות בויאטנם שלחה את תעודת הנישואין למשרד הפנים לבקשת שינוי סטטוס, במקביל ביקשנו ויזת תייר, התשובה לבקשה שהתקבלה במסמך הייתה כי הבקשה הועברה למשרד לרשות האוכלוסין וההגירה בישראל. וכי אני כמזמין מתבקש להגיע עם המסמך לרשות האוכלוסין וההגירה להסדרת כניסה לישראל. ניגשתי למשרד האוכלוסין להגשת בקשה להזמנת בן זוג נשוי, נקבע לי תור לעוד כשלושה חודשים. למעשה שכחתי להגיש את המסמך מהשגרירות לבקשת ויזת, 1. האם יש הסתברות לקבלת אשרת כניסה זמנית אם אגש עם מסמך השגרירות להסדרת הכניסה. ומכאן אישתי תגיע לארץ לפני התור שנקבע וכאן כמובן נשלים את התהליך של הגשת מסמכים? 2. בדרישה יש בקשה למצב אישי נוכחי וקודם, יש בידיי את תעודת הנישואין ותעודת גירושין קודמת מאושרת ומאומתת ע"י השגרירות בויאטנם. ע"פ בדיקה שעשינו אין דבר כזה רישום סטטוס עדכני, הסטטוס האחרון הוא הסטטוס, לדוגמא אצלנו תעודת הנישואין. האם מוכר לך העניין למצב סטטוס נוכחי בויאטנם או שמה כדאי לפנות לשגרירות ויאטנם בארץ לבירור? 3. לאישתי יש בת בגיל 8 חודשים שאנו מעוניינים להביאה רק לאחר פרק זמן של 5 חודשים שהייה ולאחר התאקלמות אישתי בארץ, השאלה אם אין בזה בעייה כל שהיא להביא את הילדה מאוחר יותר? הערה: כל המסמכים הנדרשים נמצאים, מאומתים ומאושרים ע"י השגרירות. עוד שאלות קטנות: 1. האם דרישת הדרכון של אישתי וביתה במסמכים, הכוונה לצילום דרכון? 2. יש בידיי תמונות משותפות רבות ששיתפתי בפייסבוק, באפליקציית מסרים וכמובן במכשיר הנייד שלי, וכמובן שהיום ניתן לראות במכשיר הנייד בכל תמונה ותמונה היכן הן צולמו. השאלה היא, איך ניתן ורצוי להגיש ולמסור את התמונות המעידות על הקשר? 3. האם אפשר להציג תנועות בכרטיס אשראי לעניין הקשר שלנו בויאטנם שכמובן גם נתמך ע"י התמונות והמיקום שלהם. 4. יש בידיי המלצות לגרושתי לעניין הקשר בשפה הויאטנמית ע"י: אמא, אח, דודה, חברה, ידיד, האם כמות זו מספקת? האם נדרש תרגום לאנגלית?

עו"ד מיכאל דקר

עו"ד מיכאל דקר שמואלי שלום, להלן מענה לשאלותייך, כמובן שאשמח לסייע לכם בתהליך 03-3724722 1. לא 2. בהרבה מדינות יש מסמך אשר מעיד על מצב אישי, הכוונה למסמך הזה. כדאי להביא תצהיר לגבי מצב אישי לאחר הגירושין ולפני הנישואים 3. הבת של אשתך תקבל את המעמד של אישתך, אך צריך לשים לב ולציין זאת בתחילת התהליך. שאלות קטנות 1. כן, העתק של הדרכונים כאשר הם בתוקף 2. ניתן ורצוי להדפיס את התמונות, התכתבויות, כל מה שיכול להעיד על כנות ואמינות הקשר. 3. כן, רצוי להציג כמה שיותר מסמכים אשר מוכיחים ניהול משק בית משותף. 4. מכתבים אלו רצוי לתרגם. כדאי שיהיו גם 2-3 מכתבים מישראלים אשר מעידים על הקשר. למעשה צריך לתרגם את כל המסמכים הרשמיים לאנגלית או לעברית ולאמת את התרגום מול נציגות ישראל בויאטנם. בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל