אורן

ערעור על סירוב בקשה וגירוש

היי, הגשתי בקשה להסדרת מעמד מאחר והתחתנתי עם אזרחית זרה, וסירבו לי והגשתי ערר השבוע ופתאום אמרו לי כי הערעור שלי לא מעכב גירוש שלה, מה קורה פה? איזה מדינה זו שנותנים לי להגיש ערעור ואומרים שיכולים להגיש ערעור ואומרים שיכולים לגרש אותה, מה לעשות?

עו"ד דוד אנג'ל

היי אני מניח שהגשת בקשה להסדרת מעמד לבן זוג זר עקב נישואין לבן זוג, מבלי להכנס לעומקו של העניין אציין כי משרד הפנים אכן עדכן את הנוהל הכללי לבקשות ועררים לרעה באופן כזה שכיום "כל בקשה המוגשת במשרד הפנים בעניינים אלו לא מעכבת גירוש ואכיפה והכוונה למעצר". אציין כי זוהי שינוי מדיניות בעייתית תוך התנהלות שרירותית וקלוקלת ובוודאי בלתי מובנת שנועדה לפגוע בזרים ותו לא, אבהיר כי לפני כחודש ימים בקירוב משרדנו תקף את הנוהל החדש הזה בהליך מתאים בביהמ"ש המוסמך (למרות שעקרונית על כל החלטה של רשות יש להגיש ערר קודם, אך במקרה דנן רק ביהמ"ש מוסמך לעכב גירוש). ומכאן באם אתה בחשש עקרונית באם הרשות מסרבת לציין בפניה כי ינקטו פעילות גירוש ומעמצר כנגד בת זוגתך - אין מנוס אלא מלהגיש עתירה ובכללה בקשה לצו ביניים לעיכוב הרחקה/גירוש/מעצר. בברכה דוד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל