אנסטסיה

קבלת מעמד תושב קבע או אזרחות לאישה גרושה לא יהודייה שילדיה אזרחים

שלום. אני אזרחית ישראל, חייה בארץ כבר 15 שנה, שירתתי בצה"ל. הורים שלי גרושים, אבא יהודי ואמא לא. אחותי היחידה גם כן אזרחית ישראל, חייה כאן כבר 8 שנים. אמא שלנו שלא יהודיה בת 55 וחייה לבד ברוסיה בלי אף משפחה, מגיעה לביקור בארץ כתיירת בתדירות פעם בשנה לחודש. האם יש אפשרות בשבילה לקבל מעמד של תושב קבע? איזה חוק תומך בזה ולמי צריך לפנות?

עו"ד מיכאל דקר

שלום, הנוהל שמסדיר את הנושא, נוהל הורה קשיש ובודד, שמספרו 5.2.0033, קובע שהאם צריכה להיות בת 62 על מנת להיות זכאית להסדרת מעמד בישראל, וצריך גם להוכיח שאין לה ילדים נוספים בחו"ל שיכולים לדאוג לצרכיה. בכל מקרה, אם אפשר לבנות סיפור הומניטארי רציני, ניתן תמיד לנסות להעביר את המקרה לועדה ההומניטארית. נשמח לתאם איתך פגישה בנושא במשרדנו ולהסביר עוד אודות התהליך להעברת המקרה לועדה ההומניטארית. יום מקסים! עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל