ערן

הופעת מאמרים מאתרים שונים באתר אינטרנט אחד

שלום, הקמתי אתר אינטרנט ואני מעוניין להעלות לאתר מאמרים אשר נלקחו מאתרים שונים ולציין את שם מחבר המאמר ומאין הוא נלקח. האם זה חוקי?

עו"ד אמיר פלמרי

ערן שלום, בעיקרון, מאמר הינו יצירה אשר שייכת לבעל זכות היוצרים ולפיכך מוגנת בכפוף לחוק זכויות יוצרים. ישנם מקרים בהם חוק זכויות יוצרים מתיר שימוש ביצירה ללא קבלת רשות מבעל זכות היוצרים (שימוש הוגן) למטרות הנ"ל: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי ועוד. במידה והשימוש במאמרים אינו לאחת מהמטרות הנ"ל יהיה עליך לקבל את אישור בעל זכות היוצרים לפני פרסומם באתר האינטרנט שלך. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות