דורון

שני אתרים עם דומיינים ותכנים כמעט זהים

שלום, לאחרונה גיליתי כי מישהו הקים אתר אינטרנט עם שם כמעט זהה לשלי ושהוא מפרסם ומוכר מוצרים זהים לשלי. אני חושש כי לקוחותיי יתבלבלו ויפנו אליו. כמו כן, לדעתי הוא מנצל את המונופול שרכשתי במשך שנים וגורם במרמה ללקוחות חדשים לפנות אליו במקום אליי. מה עליי לעשות?

עו"ד אמיר פלמרי

שלום דורון, ראשית, האם נרשם סימן מסחר על שם הדומיין שברשותך? במידה וכן, ובמידה והאתר המתחרה פועל באותה טריטוריה בה נרשם הסימן, אזי ישנה עילה משפטית לתביעה בגין הפרה. במידה ולא נרשם סימן מסחר על שם הדומיין, יש צורך לבדוק אם ניתן לטעון כי שם הדומיין הינו "סימן מסחר מוכר היטב". סימן מסחר מוכר היטב מקנה לבעליו הגנה אף על פי שאינו נרשם. בכדי לבסס את הטענה יילקחו בחשבון, בין השאר, המידה שבה הסימן מוכר בחוגי הציבור או הצרכנים הנוגעים לעניין, והמידה שבה הוא מוכר כתוצאה ממאמצי השיווק והפרסום. בנוסף, קיימת אפשרות לעוולה מסוג "גניבת עין". לפי חוק עוולות מסחריות לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר. עוד מצוין כי שימוש של עוסק בשמו בתום לב, לשם מכירת נכס או מתן שירות, לא ייחשב כשלעצמו גניבת עין. כאמור, במידה וניתן יהיה להוכיח כי השימוש בשם לא נעשה בתום לב, ניתן יהיה לטעון לגניבת עין. אינני יודע כמה זמן פועל האתר שלך, מה היקף החשיפה שלו ובאיזה שמות מדובר. מומלץ לפנות לעו"ד אשר בקיא בתחום על מנת לגבי יעוץ מפורט אודות האפשרויות העומדות בפניך. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות