גילי

רישום זכויות יוצרים על אפליקציה / אתר שלי

שלום, הבנתי שלא ניתן לרשום פטנט על רוב האפליקציות ואתרי האנטרנט. איך אני רושם זכות יוצרים על האפליקציה/אתר שלי? תודה, גילי.

עו"ד אמיר פלמרי

גילי שלום, זכויות יוצרים לא מגינות על הרעיון אלא על אופן הביטוי שלו. ישנם אלמנטים ספציפיים באפליקציה אשר יהיו ברי הגנה בכפוף לחוק זכויות יוצרים כגון גרפיקה ייחודית ועיצוב. על מילים ייחודיות, סלוגנים ולוגו ניתן אף לרשום סימן מסחר. בישראל אין מנגנון מסודר לרישום זכויות יוצרים (כמו למשל בפטנטים). אולם, ניתן לרשום זכות יוצרים בארה"ב בעלות נמוכה יחסית. מומלץ מאד להסתייע בעו"ד מומחה בתחום החל מתחילת התהליך. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות