אבי

חוק הספאם בעבור סקרים

שלום ישנה חברה אשר בעבר נרשמתי אליה לטובת מילוי סקרים במייל בעבור תשלום. לאחרונה ביקשתי מספר פעמים להפסיק לקבל מיילים אבל המיילים עדיין ממשיכים להטריד ולהגיע. האם חוק הספאם חל במקרה זה וניתנת האפשרות לתבוע אותם?

עו"ד אמיר פלמרי

אבי שלום, בעיקרון, חוק הספאם מתייחס לדבר פרסומת. דבר פרסומת מוגדר באופן רחב יחסית בחוק, כמסר המופץ באופן מסחרי, שמטרתו לעודד רכישת מוצר או שירות או לעודד הוצאת כספים בדרך אחרת. יש צורך לבדוק אם המיילים שאתה מקבל יכולים להיחשב כדבר פרסומת. כמו כן, במידה וכמות המיילים הינה לחלוטין בלתי סבירה, ניתן לטעון להטרדה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות