שלמה זילברשץ

הגנה על אפליקציה מחקיינים

אני וכמה חברים עובדים על אפליקציה חדשה. אנחנו מאמינים באפליקציה וביכולת שלה לייצר הכנסות מחנות האפליקציות ואפילו ממכירת פרסומות. האפליקציה כמעט ומוכנה ולפני שנעלה אותה לחנויות האפליקציות אנחנו חוששים שהפוטנציאל שלה ימשוך חקיינים שינסו להעתיק אותה. איך הכי נכון להגן על האפליקציה?

עו"ד אמיר פלמרי

שלום רב, במידה ולא נקטתם באמצעים להגן על האפליקציה שלכם, אכן ישנו חשש שהיא תועתק. ניתן להגן על אפליקציה במגוון דרכים. במידה והאפליקציה כוללת אלמנטים טכנולוגיים, אזי ניתן לרשום פטנט על אותם אלמנטים. שים לב שבמידה ותפרסמו פרסומים שונים אודות האפליקציה עוד בטרם הגשת בקשה לפטנט, הפרסומים עלולים להוות מכשול ברישומה כפטנט שכן ייעדר מוטיב החדשנות הוא אחד המבחנים החשובים בבחינה של הבקשה. בנוסף, ישנם אלמנטים שונים באפליקציה אשר יכולים להיות מוגנים בזכויות יוצרים כגון לוגו, עיצוב, פונטים וכד'. רצוי לפנות לעו"ד או עורך פטנטים לשם קבלת ייעוץ מפורט יותר. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה, עו"ד אמיר פלמרי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות