אור

איסור כריית מידע באינטרנט

שלום, איזה חוק או דין אוסר על כריית מידע באינטרנט? אשמח גם להפניות לפסיקה בנושא. תודה!

עו"ד אמיר פלמרי

אור שלום, כריית מידע(או כריית נתונים) היא הפעלת אלגוריתם/תוכנה לשם גילוי מידע לצורך הסקת מסקנות והפיכת המידע לידע, וככזו היא צריכה להתבצע בהתאם למסגרות החוקיות השונות כגון חוק הגנת הפרטיות, תנאי השימוש של האתר, דיני עוולות מסחריות ועוד. היות ומדובר בתחום משפטי חדש יחסית, אין פסיקה רבה בתחום אך בזמן האחרון מוגשות לא מעט תביעות ובקשות לתביעות ייצוגיות בארץ ובעולם בנוגע להפרת הפרטיות של משתמשי אתרים גדולים כגון פייסבוק, עם דגש על כריית מיד ועל כן צפויה התפתחות פסיקתית בנושא זה. מכל מקום, במידה ויש לך סוגיה ספציפית מומלץ לפנות לעו"ד על מנת לקבל ייעוץ והדרכה בנושא. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות