שרית

חוק הספאם - שליחת תוכן שיווקי ללקוח

מה הנוסח המקובל בחוק לפנייה ללקוחות בפעם הראשונה שמבקש מהם הסכמה לשלוח דיוור בהודעת מייל , טקסט ועוד ? האם אני יכולה לשלוח להם באותה הודעה גם תוכן שיווקי בנוסף ?

עו"ד גל מתתיהו

שרית שלום, בהתאם לסעיף 30א(ב) לחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, מפרסם לא ישגר דבר פרסומת בלא קבלת הסכמה מפורשת מראש בכתב מהנמען. פנייה חד פעמית מטעם מפרסם לנמען שהוא בית עסק, למשל, המהווה הצעה להסכים לקבל דברי פרסומת לא תיחשב להפרה של סעיף זה. בנוסף, לפי סעיף 30א(ג) לחוק, מפרסם רשאי לשלוח דבר פרסומת ללא קבלת הסכמת הנמען אם מתקיימים התנאים המצטברים הבאים: הנמען מסר את פרטיו למפרסם במהלך רכישה של מוצר או שירות, או במהלך משא ומתן לרכישה כאמור, והמפרסם הודיע לו כי הפרטים שמסר ישמשו לצורך משלוח דבר פרסומת מטעמו, באחת הדרכים האמורות; המפרסם נתן לנמען הזדמנות להודיע לו כי הוא מסרב לקבל דברי פרסומת כאמור, דרך כלל או מסוג מסוים, והנמען לא עשה כן; דבר הפרסומת מתייחס למוצר או לשירות מסוג דומה למוצר או לשירות האמורים לעיל. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות