קטרינה

תקנון אתר אינטרנט האם רלוונטי לאדם פרטי בעל אתר

אם יש לי אתר אינטרנט ואני לא בעלת חברה אני אדם פרטי שמעלה אתר אינטרנט לא במסגרת עסק. והאתר הוא סוג של מתן שירות ומידע למשתמשים ויש שם גם דברים מקוריים שאני רוצה לשמור עליהם. אני מרגישה שאני צריכה להגן על עצמי מכל מני דברים כמו זכויות יוצרים ועוד כל מני דברים אם יבואו אליי בטענות בגלל שימוש שגוי של מישהו בשירות שאני נותנת במסגרת האתר. האם אני בתור אדם פרטי יכולה להגן על עצמי על ידי תקנון/מסמך משפטי שיופיע באתר. האם זה בכלל רלוונטי לאדם פרטי? (האם בכלל יש מצב שתובעים אדם פרטי בעל אתר? אני די חדשה בתחום ולא רוצה להסתבך.

עו"ד גל מתתיהו

קטרינה שלום, ככלל, ההמלצה היא לכלול באתר האינטרנט תקנון שיסדיר את כללי השימוש באתר ואת אחריות מפעיל האתר. לעניין זה, אין זה משנה אם מפעיל האתר הוא אדם פרטי או חברה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות