מורן

מגורים בסכנה בשטח בית ההורים

אני ומשפחתי גרים בשטח הבית של ההורים שלי בבית נפרד. לפני שנתיים פרץ ריב גדול ביני ובין בעלי לבין הוריי ומאז הקשר הלך והתנתק בהדרגה ובשנה האחרונה יש בינינו נתק מוחלט. נגלה לי מאחד האחים שלי שההורים שלי רוצים להוציא אותנו מהבית שבו אנחנו גרים ולא לאפשר לנו לגור שם יותר ולי הם לא אמרו כלום. אנחנו גרים בשטח ללא שכירות. אין בינינו חוזה (לא חשבנו שנגיע למצב כזה) אז איפה זה משאיר אותנו? זה אמנם הבית שלהם אבל מה הזכויות שלנו?

עו"ד ניר פייטלוביץ

אכן מקרים כאלו כאובים ביותר אולם מהפרטים שכתבת נראה כי אכן הזכויות בבית הם של ההורים שלך יחד עם זאת חסרים לי פרטים ונתונים שיש בהם להשפיע כגון: האם מהלך הזמן שאתם גרים בבית השקעתם כספים בדירה? האם יש הסכם כלשהו עם הורייך על זכות מגורים? (הסכם לעיתים יכול להיחשב גם עפ"י התנהגות) ועוד שאלות דומות בקשר למקרה שלך ככל שהתשובה לשאלות הללו היא שלילית נראה כי להורייך יהיה את הזכות לבקש שתפנו את הדירה יש לציין כי פינוי דירה בהליך משפטי יכול לקחת זמן והדבר יכול לסייע לכם למצוא מדור חלופי ראוי