ציון

חשש שתהיה ירושה לאח אחד

אנחנו משפחה של 6 ילדים. אני הבכור ואחי הקטן גר בבית עם ההורים שלי. הוא עובד לסירוגין לא לומד ובעיקר עושק את ההורים שלי מבחינה כספית. הם משלמים לו על הכל-נייד, בגדים, רכב כל הוצאה שיש לו. הוא מניפולטור ויודע לקבל את מה שהוא רוצה. אנחנו מפחדים שהוא עובד על המצפון של ההורים ומביא לזה שהם יורישו לו את הכל מחשש שהוא לא יסתדר לבד. האם לנו הילדים האחרים יש דרך להבטיח שההורים לא יורישו לו את הכל?

עו"ד ניר פייטלוביץ

ציון שלום, הוראה המחייבת אדם או מבטיחה לצוות את רכושו לאדם כלשהו בעודו בחיים, בלתי חוקית, בטלה ומבוטלת וסותרת את חוק הירושה. יחד עם זאת הוריך יכולים כפתרון הוגן להעביר את רכושם עפ"י רצונם במתנה כבר כעת וכל עוד הם כשירים מבחינה משפטית דבר שיכול להבטיח כי רכושם יחולק באופן שווה. זאת ועוד, באפשרותך לשאול את הוריך האם הם ערכו צוואה ולנסות ולברר את תוכנה. בנוסף, אמליץ כי אתה ואחיך תהיו עם יד על הדופק את מול אחיך שגר עם הוריך והתנהלותו משך הזמן על מנת לדאוג שהוא לא יפעיל לחץ בלתי הוגן על הוריך לצוות לו את רכושם ולנשל את האחרים.