צחי

הפסקת תשלום המזונות כיוון שהילד נמצא עם האב

עפ"י הסכם הגירושין המשמורת של הילד אצל גרושתי אבל בפועל הילד נמצא איתי כמעט כל השבוע חוץ מיום יומיים שהוא אצל גרושתי? האם אני יכול להפסיק לשלם מזונות? מה הפעולות שאני יכול לנקוט בעניין זה?

עו"ד ניר פייטלוביץ

צחי שלום, באפשרותך לפנות לבית המשפט בתביעה למשמורת ובתביעה להפחתת מזונות. בד"כ בית משפט אינו נוטה להתערב בהסכמות של צדדים שקיבלו תוקף של פסק דין, אולם במקרה כמו שלך כאשר בפועל הילד נמצא בחזקתך רוב הימים יש סיכוי טוב שביהמ"ש יקבל את תביעתך יורה על העברת המשמורת לאחר שהוכח לו שכך באמת הם פני הדברים ובהתאמה יעדכן את תשלום המזונות עד כדי ביטולם בכלל או בפסיקת דמי אירוח נמוכים בהרבה.