אילן

סכסוך בעסק משפחתי, איך מחלקים את העסק במצב של גירושין

שלום למנהל הפורום, אשתי ואני מנהלים סטודיו לעיצוב גראפי, יש לנו רכוש משלנו ו 2 ילדים. מבקשים לדעת מה החוק אומר במידה ונתגרש (כרגע בטיפול) לגבי העסק המשותף לשנינו. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

אילן שלום. מאחר והגדרת את העסק כמשותף, הנני מניח שהנכם שותפים שווים, אלא אם כן ערכתם הסכם שיתוף/הסכם ממון שקובע אחרת (ואזי עלי לדעת את תנאי ההסכם כדי להתייחס עניינית). על כן אם השכלתם עד כה לנהל כבני זוג עסק משותף, ממליץ לכם בחום, לנהל גם את הפירוק/פירוד בהליך שיתופי, ככל שניתן, תחסכו עוגמת נפש רבה הוצאות ונזקים, תשמרו על ערך מכסימלי של העסק שבניתם יחד. תיאורטית ישנם אפשרויות שונות להסדרת החלוקה, אך בשלב זה, בהיעדר מידע ממשי (כגון, מה בדיוק כולל העסק מבחינת נכסים, זכויות וחובות, עובדים, התפקידים של כל אחד מבני הזוג ועוד ועוד), אפשר לאמר רק באופן כללי כי האפשרות הבסיסית הינה לשמר את העסק כעסק חי, לבצע מעין מכרז פנימי/התמחרות פנימית שבה אחד מבני הזוג רוכש את העסק ומשלם לבן הזוג האחר באמצעות נכסים משותפים אחרים, הון עצמי/חיצוני, יתכן אף במסגרת איזון נכסים כולל שידרוש העסקת אנשי מקצוע, מכירת העסק ואפשרויות נוספות. ממליץ לכם להידבר ולמצוא יחד פתרונות הנכונים לכם, להיעזר באנשי מקצוע רלוונטים, לפנות למגשר מוסכם, לעשות הכל כדי להגיע להסדר בדרכי שלום ולשמור על העסק שבניתם. יעקב שמשי