סיגל

תביעה לשלום בית במסגרת סכסוך משפחתי

אני רוצה להתגרש עקב בגידת בעלי. הוא רוצה להתפייס ולעשות תביעת שלום בית. האם אני חייבת להסכים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

סיגל שלום רב. נראה משאלתך כי התשובה ברורה לך. ברור שאינך "חייבת להסכים" לתביעת שלום בית, כפי שלא חייבים להסכים עם כל תביעה אחרת, ולא חייבים להסכים לכל בקשה (לדוגמא רק, בקשת סליחה) ולא חייבים להסכים לכל הצעה (רק לדוגמא, הצעת נישואין). אם החלטתך להתגרש "עקב בגידת בעלי" או מכל סיבה ראויה אחרת, והחלטתך אמתית וסופית, בעלך יתקשה למנוע את הגירושין. מה יהיה בדרך, איך יתנהל ההליך, המשמעויות, ההשלכות, העלויות וכו' כמובן אינם ניתנים לחיזוי עתה, והינם חורגים גם מהיקף השאלה. בהצלחה.