שני דגן

התנתקות מאבא שלי שמאיים מבזה אם לא אתן לו כסף

אבי בן 74 גר בדיור מוגן חצי סיעודי מעשן כפייתי עם חמצן 24 שעות מסובך עם כספים עקב הימורים מבקש כל הזמן הלוואות נמצא בחובות מפחדת שיזרקו אותו מהדיור מוגן. רוצה להתנתק ממנו. עקב איומים והשפלות ששלא נותנת לו כסף. בזמנו היה מורדם ומונשם וביקשו שאעשה אפוטרופוס . לא עשיתי. מה עושים????? איך מתנתקים ממנו. מפחדת שיסבך אותי. תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

שלום שני לא ברור למה מתייחסת שאלתך "מה עושים?". אם השאלה מתייחסת למשפט שקדם לשאלה- דהיינו לאפשרות למנות אפוטרופוס לאביך, אזי הדרך הינה באמצעות הגשת בקשה לבית המשפט לענייני משפחה באזור מגורי האב. בקשה שכזו תיתמך בתעודה רפואית מאת רופא המוסד, תסקיר עו"ס של המוסד, ובמידת הצורך גם בחוות דעת של פסיכיאטר מומחה. קידום הבקשה למינוי אפוטרופוס לאביך, לטובתו שלו, אינה מחייבת שאת תתמני לתפקיד זה. אם אינך מעוניינת ואין בן משפחה אחר שרוצה ומתאים, יתמנה גוף חיצוני הנאמן על בית המשפט. אם השאלה "מה עושים?" מתייחסת למשפט - שאלה שלאחר המכן "איך מתנתקים ממנו" - זו לא שאלה משפטית ולא אוכל לענות עליה. בהצלחה.