אהרון

רישום בית של בן ממשיך

שלום אני בונה בית בחלקה של הורי כבן ממשיך. רציתי לשאול האם הבית שאני בונה יהיה רשום על שמי או על שם הורי (בעלי הנחלה)? אני שואל מכיוון שאני מעוניין לרשום דירה אחרת על שמי ולא מעוניין שיהיו שני בתים שרשומים על שמי. תודה מראש

עו"ד רגב אלקיים

אהרון שלום כל הזכויות (בר רשות) בנחלה הנן של הוריך, וזכויותיך הקנייניות בנחלה (כבן ממשיך) מתחילות רק לאחר פטירת ההורים (ובאישור רשות מקרקעי ישראל). יחידת מגורים שהנך בונה במשק יהא שייך להוריך, ואם תזדקק להלוואה/משכנתא, ההורים הם אלה שישעבדו את הנחלה. אציין, כי רצוי שתפנה לעורך דין על מנת שיערוך חוזה בינך ובין הוריך (ואף עם יתר האחים) כדי להסדיר את הזכויות בבית המגורים שבנחלה ו/או הפיצוי בגין ההשקעות שלך בבוא היום. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בן ממשיך במושב