רובי

האם ניתן לפתוח בחקירה בעקבות פנייה/תלונה המתקבלת באמצעות אתר האינטרנט

שלום, האם ניתן לפתוח בחקירה בעקבות פנייה/תלונה המתקבלת באמצעות אתר האינטרנט? תודה רובי

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום רובי, תלונה על אירוע פלילי באמצעות אתר האינטרנט או באמצעות פקס אינה מהווה תחליף להגשת תלונה בתחנת המשטרה, ולא ניתן לפתוח, בגינה, בחקירה. כל תלונה מצד אזרח חייבת להתקבל על ידי המשטרה לאחר זיהוי המתלונן וחקירתו (קבלת התלונה - בתחנת משטרה). לאחר קבלתה יחליט הגורם החוקר הרלוונטי, בהתאם לנסיבותיה - לחקור, לגנוז או להעביר הלאה, לגורם מטפל אחר. רצוי שתדע כי מידע שיועבר למשטרה, שיעורר חשד לעבירה פלילית, תבחן אותו המשטרה על פי שיקול דעתה המקצועית ותטפל בו על פי סדר העדיפויות של היחידות העוסקות בתחום. ההחלטה אם לפתוח בחקירה או לטפל במידע בדרך אחרת, תיעשה על פי הכללים הנהוגים במשטרה. העברה של מידע דרך אתר המשטרה איננה תחליף להגשה של תלונה בתחנת משטרה או במחלקה לחקירות שוטרים - לפי העניין. מידע אנונימי יסווג בדרך כלל ברמת אמינות נמוכה וברמת עדיפות נמוכה. כמו כן דע כי המשטרה מוסמכת לפנות למוסר המידע ולבקש ממנו להוסיף פרטים. כעקרון, כל אדם רשאי להגיש תלונה בכל אחת מתחנות המשטרה, אף שבמקרים מסוימים תועבר התלונה לטיפולה של יחידה אחרת. המשטרה יכולה לפתוח בחקירה גם אם נודע לה על ביצוע עבירה שלא בדרך של הגשת תלונה. לאחר הגשת התלונה וגביית הודעה מהמתלונן תאתר המשטרה את החשודים ותחקור אותם בנוגע לעבירה. במקרים מסוימים יעוכבו החשודים או ייעצרו לצורך המשך הליכי החקירה, וייתכן שישוחררו בתנאים מגבילים על מנת להגן על נפגע העבירה. במקרים מסוימים תיעשה חקירת נפגע עבירה, עד או חשוד בידי חוקר/ת נוער של המשטרה או בידי חוקר/ת ילדים של משרד העבודה והרווחה, בהתאם לגיל הנחקר ולסוג העבירה. בברכה, עו"ד רגב יאיר