עמיר

זימון לחקירה כחשוד בביצוע עבירת תקיפה

קראו לי לחקירה בגלל תקיפה שהעלילו שעשיתי. אני צריך להגיע לחקירה עם עורך דין? האם אני יכול לשמור על זכות השתיקה בחקירה?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום עמיר, מאחר וחסרים פרטים מהותיים על הנסיבות של האירוע אתן לך תשובה כללית לגבי שאלותיך, לגבי תשובה מלאה ומוסמכת יהיה עליך להיוועץ עם עו"ד פלילי מנוסה שיבחן את המקרה באופן פרטני. חשוב שתיוועץ עם עו"ד לפני החקירה. אין לחשוד כל זכות שעו"ד יהיה נוכח בשעת חקירתו ע"י החוקר, אולם חשוב שהעו"ד יהיה זמין להיוועצות. זכותך לשמור על זכות השתיקה בחקירה, במידה ואתה נחקר כחשוד בביצוע עבירה. חקירה פלילית אינה עניין של מה בכך. החקירה הראשונה, לרוב, מפתיעה את הנחקר ותופסת אותו לא מוכן, כך שאפילו המשפט הראשון היוצא מפיו, יכול, במרבית המקרים, להכריע את גורלו של הנחקר – לשבט או לחסד. זה בדיוק הזמן לעצור, לחשוב בהגיון, ולפעול בצורה נבונה, שתציל אותך מסבל ועגמת נפש מיותרים, ובמיוחד מהרס עתידך. למרות שהמשטרה פועלת בדרך כלל במקצועיות ובהגינות, לא תמיד נחשפת האמת. לא כל מי שיושב במעצר או במאסר אכן ביצע עבירה, ולא כל מי ששוחרר או זוכה הוא באמת חף מפשע. בהרבה מקרים תוצאות החקירה (שחרור או מעצר), תלויות בהתנהגותך במהלך החקירה, יותר מאשר בשאלה האם ביצעת את העבירה המיוחסת לך אם לאו... כללי ההתנהגות בחקירה הן תורה שלמה, אני אציע לך מספר עקרונות... במהלך החקירה אתה תיתקל בדילמות רבות. לכן חשוב, להיוועץ בעורך דין ! לפני שתגיב לאשמה !!! , לפני שתפצה פה ותענה על השאלות... יש לך זכות לשתוק. הזכות הזו היא מוחלטת וגורפת ! – החוקר ינסה לאיים עליך ששתיקה מזיקה...אל תפחד !!!. "לפה סגור לא נכנסים זבובים..." מדוע עדיף להתייעץ עם עורך דין פלילי? רק עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את השתלשלות העניינים אשר הובילה לחקירה ולתת לך עצות בזמן אמת !!! באופן עקרוני, החקירה נפתחת בכך שהחוקר מפרט באוזניך מה המעשים המיוחסים לך ובאיזו עבירה פלילית אתה חשוד. בשלב הזה, חובה על החוקר להזהיר אותך שאינך חייב לומר דבר וכי הינך זכאי להיוועץ בעורך דין. בפועל, חלק מחוקרים יפתחו את האינטראקציה איתך בשיחת מסדרון המכונה "תשאול בעל פה", שואלים שאלות כלליות "אוף דה רקורד" ומנסים לרכך אותך ולחלץ ממך מידע מפליל מבלי שהבנת עוד מה קורה. אז שיהיה ברור "אין שיחה בינינו !!!". זכור ! החוקר אינו מעוניין "לעזור" לך, אלא להפילך בפח... כל מילה שתאמר, תירשם לאחר מכן על ידי החוקר בדו"ח תשאול !!! (דו"ח זכ"ד) כל התבטאות יכולה להתפרש על-ידי החוקרים בצורה הנוחה להם. מטרתם להפלילך ולהכשיל אותך ולכן הפרשנות לתשובותיך תהייה מגמתית וקונספירטיבית. בקש מהחוקר – מיד – כי כל דבר שאתה אומר לו יירשם בצורה מסודרת ומתועדת, וכי אינך מוכן להגיב לדברים מבלי לשמוע את החשדות נגדך, הממוקדים במקום ובזמן. אם אינך מבין את החשדות, אל תתבייש לבקש הסבר מפורט. בהצלחה, עו"ד פלילי יאיר רגב