אלירן

שימוע פלילי – מה זה?

קיבלתי הודעה מהתביעות לפי סעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי. חברים אמרו לי זה זימון לשימוע. אשמח להסברך מה עושים?. אלירן

עו"ד פלילי יאיר רגב

היי אלירן, מה עושים?- ראשית לא פועלים לבד !!! זו לא הודעה תמימה..."רק תסביר והתיק ייסגר". שימוע פלילי – מה זה? שימוע פלילי נערך על ידי הרשות התובעת, אשר אליה הועבר חומר החקירה בעניין אדם מסויים, החשוד בביצוע עבירה פלילית. הוא מתקיים טרם הגשת כתב אישום פלילי, כנגד אותו החשוד. שימוע פלילי מאפשר הזדמנות לחשוד או לסנגורו המבקש זאת, להשמיע טעונים בע"פ או בכתב, כדי לנסות לשכנע, שחומר הראיות שבידי התביעה, או, שהאינטרס הציבורי, אינם מצדיקים הגשת כתב אישום כנגד החשוד. קיבלת מכתב הזמנה של שימוע פלילי – החוק הפלילי קובע, כי חשוד רשאי בתוך 30 ימים מיום קבלת ההודעה על שימוע, לפנות בכתב לתביעה בבקשה מנומקת, להימנע מהגשת כתב אישום, או מהגשת כתב אישום בעבירה פלונית. במקרה זה פרקליט המדינה, פרקליט המחוז או ראש יחידת התביעות רשאים להאריך את המועד האמור. כלומר אם קיבלתם מכתב ובו הודעה על שימוע, אל תתעלמו ממנו – למען טובתכם, פנו לעורך דין פלילי, והוא יגיש בקשה מנומקת שיכולה להסתיים במניעת הגשת כתב אישום. בשל מרכזיות השימוע בהליך הפלילי חשוד איננו יכול להרשות לעצמו לוותר על ייצוג משפטי; לסניגור תפקיד חשוב בהליך זה, החל מהשגת חומר החקירה וניתוח משפטי של הראיות, דרך גיבוש קו הגנה עצמאי ומוצק, ועד לייצוג החשוד מול רשויות התביעה בדרך אמינה, אפקטיבית ומשכנעת. חשוד שבוחר שלא להיות מיוצג על ידי עורך דין פלילי בשימוע, עשוי במו פיו להפליל את עצמו, להשלים את הראיות שהיו חסרות להרשעתו, או לגרום לנזקים אחרים להגנתו. יש גם לזכור, שממילא מתייחסות רשויות התביעה לטענותיו של חשוד בחשדנות, שכן מעצם מעמדו כחשוד, הוא נתפס כמי שעשוי לעשות כמעט הכל על מנת לנסות למלט את עצמו מהרשעה פלילית והשלכותיה. שימוע מוצלח מוביל לסגירת תיק החקירה ולסיום הפרשה בברכה, עו"ד יאיר רגב