סמי

האם קללות חריפות מהוות איום

עו"ד יאיר רגב שלום רב, אשתי הגישה נגדי תלונה שאיימתי עליה, המשטרה באה מיד ועצרו אותי לחקירה, לאחר החקירה שחררו אותי בהרחקה מהבית. מה שקרה זה שבמהלך ויכוח עצבני ביני לבין אישתי קיללתי אותה קללות קשות, כדי לפרוק את הזעם שלי. לא הרבצתי לה ולא איימתי עליה שאפגע בה. אני לא מבין למה החוקרת אמרה לי שהקללות שהיא "זונה" וכד' זה איום ??? סמי

עו"ד פלילי יאיר רגב

סמי שבת שלום, ראשית אני אשמח לתת לך גם ייעוץ אישי, לצורך כך עלי לקבל את כל הפרטים ונסיבות המקרה, יחד יתאפשר לנו לגבש את קו ההגנה ואת דרכי הפעולה. שנית, לידיעתך לגבי עבירת האיומים: סעיף 192 קובע כי: "המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו - מאסר שלוש שנים". על אופיה של עבירת האיומים עמד השופט ברק "עבירת האיומים קשה היא - תחומי התפרסותה אינם ברורים. המקרים הקיצוניים אינם מעוררים קושי. מקרי הביניים מעוררים לעתים קרובות בעיות קשות של תיחום הגבול בין אמירה מותרת לבין איום אסור." דומה כי הטעם לכך נעוץ בערכים אשר עליהם באה העבירה להגן. ערכים אלה הם בעיקר השלווה הנפשית, הבטחון וחירות הפעולה של אישתך. לכן נדרש, איזון בין הערכים המתנגשים. גבולותיו של איזון זה מטבע הדברים אינם מדוייקים, ולדבר השלכה ישירה על חוסר הבהירות באשר לגבולותיו של הדיבור האסור שעלול להפוך לביצוע עבירה פלילית. כפי שצוין לעיל עיקרה של עבירת האיומים הוא התנהגות שכוונתה להעמיד אדם אחר במצב של פחד, מתח או חרדה. שנית, האיום צריך שיהיה רציני וממשי. לא די באמירה סתומה, אלא יש צורך בדברים ברורים שאינם משתמעים לשתי פנים... על כן, על מנת שתשתכלל עבירת "האיום", על המאיים להעביר מסר למאויים, כי הוא יגרום לו לפגיעה שאינה כדין. מאידך, כאשר המאיים אינו מביע כוונת פגיעה שלא כדין, אלא מעליב ופוגע בכבודה או "מבטיח" לאשתו כי יתרגשו עליה מיני מרעין בישין מידי כח עליון, או כי תבואנה עליו צרות אחרות, שלא מידי "המאיים", או מי מטעמו, והכל לא בנימת דיבור מאיימת, הרי אין לראות בכך משום איום, אלא לכל היותר משום קללה, ביוש והשמצה. ולכן טעתה החוקרת כאשר אמרה לך שהקללה היא איום. תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות בין בני זוג הינו תפקיד חשוב ביותר. יש להיוועץ מיד לאחר הפתיחה בחקירה נגדך, רק עורך דין פלילי מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה, לעבור על העדויות שנאספו ולדאוג לצמצום הפגיעה בך. מקווה שסייעתי בהצלחה ובתקווה שהתיק יסגר עו"ד פלילי רגב יאיר