אנונימית

תלונה אנונימית על תקיפה

אדם שאני מכירה תקף את אחותי אתמול פגיעה די קלה אבל אנחנו רוצים להגיש נגדו תלונה בלי שהוא יידע שאנחנו הגשנו נגדו את התלונה הוא ידוע בשכונה כאחד שיש לו חברים מהעולם התחתון ויש לו תיקים במשטרה אפשר להגיש תלונה בלי להזדהות בשם?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום, מדובר בתלונה אנונימית שאינה יכולה לשמש כראיה מפלילה בהליך פלילי. רוב הסיכויים שהמשטרה לא תצליח להוכיח את ביצוע העבירה ללא הודעה מפלילה של הקורבן והעדים והתיק יסגר. לידיעתך, כל אדם רשאי להגיש תלונה בכל אחת מתחנות המשטרה על כך שבוצע עבירה פלילית. המשטרה רשאית לפתוח בחקירה גם אם נודע לה על ביצוע עבירה שלא בדרך של הגשת תלונה, כגון מסירת מידע בלבד. מידע שיועבר למשטרה, שיעורר חשד לעבירה פלילית, תבחן אותו המשטרה על פי שיקול דעתה המקצועית ותטפל בו על פי סדר עדיפויות נמוך. זכות יסוד של כל חשוד/נאשם להתגונן ע"י התעמתות עם האדם או הראיות שמפלילות אותו. תלונה אנונימית היא בפועל מידע מודיעיני שקשה לתרגם אותו לראיה משפטית. לשיקולך כיצד לפעול בהצלחה