רמי

ביטול תלונה על ניסיון לאונס

כשאני ואשתי היינו פרודים ומסוכסכים היא הגישה תלונה על ניסיון אונס שלי נגדה זה היה לפני 4 חודשים אנחנו ביחד היום שוב פעם. האם היא צריכה להודיע שהיא חוזרת בה מהתלונה ויסגרו את התיק ואת הרישום הפלילי שלי?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום רמי, המלצתי המידית קח לך עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע במצב בו אתה נמצא. תפקידו של עורך דין פלילי במסגרת עבירות אלימות ומין במשפחה הינו תפקיד חשוב ביותר. רק עורך דין מנוסה ומקצועי יוכל לבחון כראוי את תיק החקירה שנפתח נגדך ולגבש איתך קו הגנה ברור. השאלה לא פשוטה ועל מנת לתת לך תשובה מוסמכת יש לקבל ממך פרטים רבים נוספים. מה שנראה לך כפשוט "חוזרת מהתלונה" עלול להתפרש אחרת ולרעתך במשטרה. תלונה המוגשת במשטרה היא בדרך כלל הבסיס לחקירתה של עבירה. חקירת קרבן העבירה היא גם מרכזו של כתב האישום במידה ויוגש על ידי רשויות התביעה. יש לזכור כי גם ביטול תלונה במשטרה על ידי הקרבן לא יתקבל באופן אוטומטי. ביטול תלונה במשטרה שהוגשה בשל אלימות מינית של בעל כלפי אישתו גם לאחר שהגיעו בני הזוג לשלום בית אינה אפשרית. ברגע שמוגשת תלונה במשטרה יש למשטרה סמכות לנהל חקירה בעניין ואף להעביר את תיק החקירה לרשויות התביעה תוך המלצה להגיש כתב אישום. גם במידה והאישה מגיעה למשטרה ומבקשת לבטל את התלונה, רשויות התביעה יחליטו כיצד לסגור את התיק. גם בית המשפט יוכל לדון בעבירה למרות התנגדותה האישה ולמרות שביקשה להביא לביטול תלונה במשטרה. לפיכך אין מנוס מקבלת ייעוץ בברכה עו"ד יאיר רגב