דורית

שחרור הבעל ממעצר אחרי הגשת תלונה במשטרה

שלום לפני כמה ימים הגשתי תלונה במשטרה נגד בעלי על אלימות כלפיי וכלפיי הילדים יש לנו 3 והוא נמצא במעצר מאז שהגשתי תלונה ולא יודעים מתי הוא ישתחרר אני לא חשבתי שזה יגיע למצב הזה רק רציתי שהוא יבין שאני רוצה להתגרש כי הוא לא קיבל את זה ולא האמין לי שאמרתי לו שאני רוצה להתגרש מה אני צריכה לעשות עכשיו כדי שישחררו אותו

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום דורית, השאלה מה האמת? האם אכן נקט כנגדך וכנגד הילדים באלימות, האם נגרמו חבלות ומה הנסיבות. לידיעתך, לטיפול באלימות במשפחה יש חשיבות רבה. הוא נועד לעצור את אחד הדברים שגורמים לנזקים הגופניים והנפשיים החמורים ביותר – אלימות במשפחה (וכן אלימות מילולית במשפחה). במלחמה זו, לטיפול בתופעת האלימות במשפחה יש חשיבות רבה, אחד הגורמים המסייעים לה הוא האמינות של התלונות. כאשר מתקבלת תלונת שווא, כל המאבק נגד האלימות במשפחה נסוג צעד אחורה. לא רק זאת, תלונת שווא פוגעת ללא הצדקה באדם שנגדו הוגשה התלונה. מהצד השני, אם המערכת חושבת שהתלונה מוצדקת, אז חיי האדם ייפגעו בצורה קשה (גם אם, באופן פרדוקסלי, המאבק נגד אלימות במשפחה לא ייפגע). אני מציע שתגשי לחוקרים בתחנת המשטרה ותתיעצי איתם בברכה, עו"ד יאיר רגב