פגי

כלבים רזים מאוד

שלום אני שוכרת בית במושב ולשכנים של בעל הבית שלי יש 2 כלבים מאוד מאוד רזים. רואים להם את הצלעות וזה פשוט נורא לראות אותם. הם בוכים רוב שעות היום ואני רואה אותם רק כשהם משתחררים כי הם קשורים-כלבי שמירה. האם הרזון שלהם מוגדר כהתעללות? האם עליי לדווח על זה? והאם כאשר אדווח אצטרך להזדהות בשמי או שאוכל לעשות את זה בעילום שם?

סיון נוה, עו"ד

שלום פגי, תקנות להחזקת בעלי חיים קובעות דרכי אחזקה של בעלי חיים. כלב שהוא לא בעל מסת גוף תקינה מוחזק שלא כיאות ובאופן מתעלל. גם הקשירה צריכה לעשות עפ התקנות דהיינו שיהיה לכל כלב 16 מ"ר ועוד קריטיונים כדוגמת מים טריים מחסה משמש וגשם בידוד טרמי ככל והם נמצאים על משטח בטון. אני מניחה שחלק גדול מהדברים שציינתי לא מתקיימים . גורמי האכיפה הרלוונטים משרד החקלאות הממונות על חוק צער בעלי חיים, ווטרינר רשותי, ואם את גרה באיזור נתניה רבתי אז גם יש את משטרת בעלי החיים באיזור שלכם ואם תחייגי 100 ותעבירי את התלונה היא תטופל ע"י היחידה הספציפית . (משטרה שאינה היחידה לא תטפל כי זו החזקה שעולה לכדי התעללות ולא התעללות מובהקת כפי טענתם - אני לא שותפה לדיעה זו) יש לדווח על כך. בנושא ההזדהות תלוי האם הגורמים הרלוונטים המטפלים דורשים זאת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות בעלי חיים