אלינור

ריב על החזקת הכלב

אני ובן הזוג שלי היינו יחד 3 שנים וביחד אימצנו כלב מסוג שיצ'ו נפרדנו לפני שבוע והחבר לשעבר עזב את הדירה ואני נשארתי עם הכלב כי הוא חזר לבית של ההורים שלו עד שימצא דירה אבל הוא רוצה לקחת איתו את הכלב ואני רוצה את הכלב. אף אחד לא מוכן לוותר עליו. מה עושים במקרה כזה? האופציה היחידה היא בית משפט??

סיון נוה, עו"ד

שלום אלינור, באופן עקרוני מתייחסים למקרים מסוג זה ממש כמו עם ילדים קרי משמורת ולפעמים קובעים הסדרי ראיה. אם העניינים לא מסתדרים מחוץ לכותלי בית משפט קרי לא בהסכמה או הליך גישור וכו' אז כן בית משפט הוא הפורום הרלוונטי (ברור שטרם נקיטת הליכים ניתן להוציא מכתב) בהליך משפטי בודקים אצל מי יהיה לו טוב יותר והיכן ימולאו צרכיו הפיזיים והנפשיים בצורה טובה יותר. הליך משפטי רלוונטי מהטעמים הבאים: אם הבעלות בכלב רשומה על שמו וכעת אתם לא חיים ביחד יש להסדיר את הבעלות כיוון שהיא פרסונאלית, אם הוא יחטוף את הכלב כיום על פניו הוא גם שלו ולכן המשטרה לא תתערב (גם כך רהמשטרה רואה בסכסוכים מסוג זה סכסוך אזרחי) וגם כדי לחיות בשקט ושלווה ולקבל פס"ד שהכלב הוא שלך ובבעלותך על כל המשתמע מכך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות בעלי חיים