יוסיף

חוק פיקוח על עברייני מין יחידת צור

בחוק כתוב שייפתח תיק לפיקוח על עבריין מין בסמוך לגזר הדין אם אני אחרי עשרה חודשים מגזר הדין וסיימתי שלצ אבל נמצא עד מרץ 2020 בפיקוח שירות מבחן האם למרות זאת יכולים לפתוח נגדי פיקוח עם סיום הפיקוח של קצינת המבחן

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

באופן עקרוני, ציינת נכון שעל המדינה לבקש להטיל צו פיקוח בסמוך לאחר גזר הדין (כנגד נאשם שלא נדון למאסר. כפי שהיה במקרה שלך). אין קשר בין הפיקוח של שירות המבחן ובין הפיקוח של יחידת צור. ככל שלא מוגשת בקשה למתן צו פיקוח בסמוך לאחר גזר הדין, בית המשפט עדיין מוסמך לתת צו למרות האיחור בהגשת הבקשה, אבל אז הוא צריך להצביע על נסיבות חריגות המצדיקות זאת (כגון מסוכנות ברמה גבוהה, חשש ממשי לפגיעה בקטינים, רצידיביזם וכו'). ללא נסיבות חריגות שכאלה, לא יינתן צו פיקוח