חסוי

הטרדה מינית בעבודה

מה כדאי לעשות כאשר המנהל שלי מטריד אותי מילולית בלי סוף, אבל אני מפחדת ללכת למשטרה כי אני אפוטר ואאבד את העבודה שאני אוהבת? אשמח לייעוץ

עו"ד זוהר הלוי

לפונה שלום, ראשית עפ"י החוק חלה חובה על מעסיקך לקבוע מנגנון ברור ונוהלים ברורים בכל הקשור בעניין הגשת תלונה בגין הטרדה מינית. בשלב ראשון, עליך לפנות למטריד עצמו ולבקש שיחדול מאמירותיו וממעשיו הפוגעניים תוך שאת מבהירה לו שמעשיו מטרידים אותך ומפריעים לך מאוד. בשלב שני, במידה ולא פסק ממעשיו עליך לפנות לממונה במקום עבודתך ולהתלונן על העובד המטריד ועל הממונה לפעול מיידית לסיכול ההטרדה ולדאוג שמקרים כאלו לא ישנו. במידה וזה לא יעזור, אזי, יש לפנות למשטרה ואף רצוי לתעד את ההטרדות המתוארות ולקחת את התיעוד למשטרה.