יריב

תלונה שקית במשטרה

שלום, אני בתהליכי גירושין מכוערים ונתקבל בפעם השלישית בתלונת שווא של גרושתי לעתיד כיעל אלימות כלפי מילולית ופיסית. מיותר לציין כי התלונות שקריות ולא היו דברים מעולם. המשטרה בכלפעם מרחיקה אותי למספר ימים מהבית (אציין כי אנו עדיין גרים תחת קורת גג אחת). מה ביכולתי לעשות על מנת למנוע תלונות שקריות נוספות? האם להגיש תביעת לשון הרע? תודה מראש. יריב

זוהר הלוי, עו"ד

ליריב שלום, מניסיוני בטיפול בתלונות מעין אלה, אני בהחלט יכול להזדהות ולהסכים כי במקרים רבים מדובר בתלונות שווא שהמשטרה ובתי המשפט נוהגים בחוסר צדק כלפי הבעלים וזאת בכדי להיות בצד הבטוח ומבלי להתחשב במחיר שהצד השני משלם. לשם כך, עליך להיות מאוד זהיר ולפעול על מנת להשיג ראיות המפריכות את תלונותיה של אישתך. אינני מכיר את הנסיבות בהן הינך נשאר לדור תחת קורת גג אחת עם אשתך, אולם, היה טוב אילו יכולת להתנתק ממגוריכם המשותפים שכן, אין חשש שזכויותיך ייפגעו במידה ותעשה כן. בבוא העת, כשכל התלונות שהוגשו נגדך יתבררו כשקריות וכפועל יוצא התיקים ייסגרו, עומדת לך הזכות לתבוע את תלונות השווא.