אלינור

הטרדה מינית

הגשתי תלונה במשטרה על הטרדה מינית מבן אדם שאני מכירה ממה שאני יודעת קראו לו לחקירה אבל הוא לא עצור בכלא והוא מטריד אותי בטלפונים חסויים והוא גם איים עליי שברגע שהוא יתפוס אותי לבד הוא יפגע בי אני מפחדת להישאר לבד בבית ואני לא בדירה שלי מהפחד להיות לבד למה לא עושים נגדו כלום?? למה לא עוצרים אותו? ולמה אין צו הרחקה? מה אני צריכה לעשות כדי שיעצרו אותו ושיישב בכלא?

זוהר הלוי, עו"ד

אלינור שלום, ראשית, לא ברור משאלתך אילו ראיות הצגת למשטרה לעניין ההטרדות. על מנת להרחיקו, עליך לפנות לבית המשפט השלום באיזור מגורייך ולהגיש בקשה לקבלת צו הגנה ומניעת הטרדה מאיימת. השופט שידון בבקשתך יתן צו זמני למספר ימים במעמד צד אחד ולאחר מכן אם ימצא לנכון יתן צו ארוך יותר לתקופה שבדר"כ לא תעלה על 3 חודשים במעמד שני הצדדים. הפרה מצידו של צו כזה שאמור להיאכף על ידי המשטרה יכולה להוות עילה מספקת למעצרו.