פקידת קבלה

הערות מיניות בעבודה

אני עובדת במשרד שרובו בו הם גברים יש עוד 2 נשים מבוגרות וזהו יש שני עובדים שעברו את גיל ה-50 וכל אחד מהם זורק לידי הערות שכאילו לא מכוונות אליי אבל הם אומרים את זה לידי וברור שזה מופנה אליי מדי פעם הם גם זורקים הערות ישירות אליי שהם חושבים שזה בצחוק אבל ההערות שלהם מפריעות מאוד מצד אחד אני לא רוצה להתעמת איתם ולא רוצה להתלונן עליהם בפני הבוס כי אני לא רוצה להיכנס לסיפור כבד מדי מצד שני אני לא יכולה לסבול יותר את ההערות האלה זה מבאס לבוא לעבודה במצב כזה מה מומלץ לי לעשות

זוהר הלוי, עו"ד

שלום רב, משאלתך לא ברור אילו הערות נאמרות כלפייך ועד כמה הן נאמרות בקונטציות מיניות , בכל אופן הדבר הרצוי ביותר , בשלב הראשון , לבקש באופן ברור , חד משמעי ושאינו משתמע לשתי פנים שיחדלו מההערות גם אם הן לכאורה נאמרות באופן כללי ולא ישירות כלפייך כך שיובהר שאינך מרגישה נוח עם האמירות השונות שאחרת תאלצי לפנות לממונים בעילה של הטרדה מינית במקום העבודה על כל המשתמע מכך , ואם גם זה לא יעזור לא יהיה לך מנוס תאלצי לפנות לממונים שמחובתם על פי חוק לפעול מיידית להפסקת ההטרדות .