רחל

הותקפתי מינית באנגליה אבל לא הגשתי תלונה

שלום עד לפני 4 שנים חייתי באנגליה עם בן זוגי תושב אנגליה. אחרי שהודעתי לו שאני רוצה להיפרד ולחזור לארץ הוא תקף אותי מינית. ממש אחרי זה נסעתי לארץ ואף פעם לא התלוננתי עליו בארץ או באנגליה. אם אני אחליט שאני רוצה להגיש נגדו תלונה האם זה לא מאוחר מדי? ואיפה אני צריכה להתלונן באנגליה או בארץ?

עו"ד דרור שלום

שלום רחל. כדי לענות על שאלתך חסרים לא מעט פרטים. אולם אשיב לך באופן כללי. את רשאית להגיש תלונה באנגליה, שם בוצעה העבירה ואני מניח שתקיפה מינית הינה עבירה באנגליה. עקרונית, ניתן להגיש כתב אישום בישראל בהתקיים מספר תנאים, בין היתר יש לבדוק האם התוקף הינו אזרח או תושב ישראלי היום או בשעת המעשה. לכן, אם בן זוגך דאז היה תושב או אזרח ישראלי דיני העונשין של ישראל יחולו עליו ויש באפשרותך להגיש נגדו תלונה.