אוראל

פיצוי כספי

שלום רב בילדותי עברתי התעללות מינית על ידי מכר של המשפחה.. אחרי 5 שנים הבנאדם הורשע בביצוע מעשה מגונה בקטין ונגזר עליו 4 שנות מאסר בפועל ופיצוי לי (המתלונן) של כמה אלפי שקלים.. השאלה שלי היא כזו כי אני כבר מוטש מכל הסיטואציה הזו.. הנאשם היה צריך לשלם לי את הפיצוי כבר לפני כמה ימים, והם טענו שהוא לא שילם, ושזה עוד 60 יום בערך יעבור למרכז גביית קנסות. רציתי לדעת שברגע שזה צובר פיגורים וקנסות חוץ מהפיצוי שבית המשפט קבע לי האם כל עוד הוא לא משלם הכסף של הקנסות הולך אליי או למקום אחר? ועוד משהו הגשתי תביעה אזרחית נגררת לפלילים ועוד מעט אני יצטרך לעבור בדיקה אצל פסיכאטר על מנת שיקבע לי אחוזי נכות נפשיים.. אני מאוד חושש מהשיחה הזו ומהעתיד שלי רציתי לדעת לאן בעצם זה עובר והאם יש בזה חיסיון משפטי? דבר כזה בעצם יכול לפגוע לי בעתיד?בעניין רישיון נהיגה או עבודה? מסויימת כי בכל זאת נקבע לי פה אחוזי נכות נפשיים! אשמח לתשובה המון תודה..

עו"ד זוהר הלוי

אוראל שלום, ראשית בתשובה לשאלתך הראשונה, כל הפיגורים צוברים ריבית והצמדה שבסופו של דבר נזקפים לזכותך עד לפירעון וסילוקו המלא של החוב בגין הפיצוי שנקבע ע"י ביהמ"ש. שנית לשאלתך השניה, אין לך ממה לחשוש מאחר וקיים חיסיון מלא על תוצאות הבדיקה של הפסיכיאטר ומבלי להכיר את הפרטים לעומקם, אחוזי הנכות שייקבעו לך לא אמורים לפגוע בזכויותיך בהמשך הדרך.

אור

תודה רבה על התשובה יום טוב