משה

מה ההתיישנות על עבירת מין? האם קיימת בכלל?

בגיל 15 ביצעתי סוג של מעשה מגונה בשכנתי בת 14. עברו מאז כמעט 8 או 9 שנים. האם אני חשוף עדיין לתביעה מצידה?

עו"ד דרור שלום

שלום משה. חסר לי מידע נוסף. היה והקטינה היתה מעל גיל 14 ויחסי המין היו בהסכמה מלאה במסגרת יחסי חברות אין עבירה אם פערי הגילאים בניכם עד שלוש שנים. היה והקטינה מתחת לגיל 14, או שהדבר לא היה בהסכמתה ולא היו יחסי מרות בניכם , אזי תקופת ההתיישנות מתחילה עם הגעתה של הקטינה לגיל 18. קרי, יש לה אפשרות להתלונן עד גיל 28, ולמדינת ישראל יש את הזכות החוקית להעמיד את החשוד לדין.