עודד

טופס היעדר עבירות מין

שלום רב רציתי לשאול אם בטופס העסקה להיעדר עבירות מין משפיע גם תיק סגור מחוסר ראיות? בנוסף, האם דרישה של מקומות עבודה כמו מוסדות למחוסרי ישע ומוסדות בריאות לקבל רישום פלילי, יופיע גם מידע על תיקים סגורים? בתודה מראש

עו"ד דרור שלום

שלום עודד. על חוק המרשם הפלילי, אסור למעביד לדרוש רישום פלילי הכולל תיקים גנוזים. (למעט גופים מסויימים שיש להם הרשאה לראות את כל הרישומים, כגון שב"כ, משטרה) כאשר אתה מוציא תעודת יושר במשטרה לצורך עבודה אתה מעביר לידי המעביד את העמוד הראשון שלא מצויין בו התיק הגנוז. הדבר נכון גם לגבי רישום פלילי להיעדר עבירות מין.