משה

מתן אישור העדר עבירות מין לאדם שהודה בהסדר מותנה במעשה מגונה

האם אדם שהודה במסגרת סגירת תיק הסדר מותנה(ללא כתב אישום) במעשה מגונה יוכל לקבל אישור העדר עבירות מין ולעבוד במוסד חינוכי? האם ההסדר מותנה יופיע בתעודת יושר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

ע"פ סעיף 2 לחוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים אסורה העסקה במוסד של בגיר שהורשע בעבירת מין שאותה ביצע בהיותו בגיר. כלומר על האדם להיות מורשע בבית המשפט וכן מדובר בעבירת מין שביצע כשהוא בגיר. הסדר מותנה כידוע אינו הרשעה ולכן החוק האוסר העסקה במוסדות אלו אינו מגביל מקרים כאלה.