משה

אישורם על העדר עבירות מין

האם צריך אישור לעובד נקיון בית הספר לאחר שעות הלימודים. (אין ילדים בשטח בית הספר)

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

התשובה מאוד מורכבת. על פי החוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים, חל איסור להעסיק עבריין מין בעבודה במוסד. אין ספק שבית ספר נחשב למוסד על פי הגדרתו בחוק. "עבודה" מוגדרת ככזו שמאפשרת לעובד במסגרת עבודתו להיות בקשר קבוע או סדיר עם קטינים או אנשים עם מוגבלויות. לכאורה אם העבודה היא לאחר שעות הלימודים אז גם אם מדובר במוסד, הרי שלא מדובר ב"עבודה" כהגדרתה בחוק משום שאינה מאפשרת קשר קבוע או סדיר עם קטינים, אלא אם בשעות שלאחר הלימודים מצויים במקום קטינים (כגון חוגים ומגרשי משחקים שמשמשים את הקהילה בשעות שלאחר הלימודים). כלומר, אם המקום סגור לאחר שעות הלימודים בפני קטינים, והם אינם מצויים שם, אזי לכאורה, לפי חוק זה מותר למעסיק לקבל אותך. אני לא יודע כמה מעסיקים ירצו לעשות את המאמץ הזה עבור אותו אדם, שכן מדובר בשאלה של פרשנות שאינה חד משמעית.